Workshop VOGELS IN SUMI-E

Begin december gaat in het Sieboldhuis de
tentoonstelling "Kachō-ga, De poëzie van de Japanse natuur" van start. In het kader van deze tentoonstelling zal ik op 27 januari 2019 een workshop sumi-e verzorgen waarin vogels centraal staan. Meer informatie hierover vind je op de site van het Sieboldhuis.


CURSUS & WORKSHOPS NAJAAR 2018

CURSUS (8 lessen) € 195,-

In deze cursus komen allerlei aspecten van het werken met inkt op rijstpapier aan bod. Naast het schilderen zal ook aandacht besteed worden aan het dubbelplakken ter versteviging van de tekening.

Tijd: maandagavond 19.30 - 21.30 uur
Data: 15 oktober t/m 3 december 2018

Tijd: donderdagavond 19.30 - 21.30 uur
Data: 18 okt t/m 6 dec 2018

WORKSHOPS (1 les) € 25,-

LIJN, CIRKEL, VLEK (8 september 2018) VOL
In deze workshop gaan we spelen met lijnen, cirkels en vlekken. Er is geen vooropgesteld plan, we gaan kijken naar dat wat op je papier ontstaat en van daaruit gaan we verder (of niet). Laat je verrassen door deze spontane werkwijze.

TSUKIMI (22 september 2018)
Tsukimi betekent letterlijk "maan" (tsuki) "kijken" (mi). Dit maankijken is een jaarlijks terugkerend feest in Japan tijdens de volle maan in september. De maan staat in deze periode dichtbij de aarde en is dan volgens sommigen op zijn mooist. Een zeer toepasselijk en dankbaar onderwerp in sumi-e.

SHINRIN-YOKU (20 oktober 2018) VOL
Een nieuwe naam voor een eeuwenoude remedie tegen stress: bosbaden, oftewel wandelen in de natuur en al je zintuigen laten werken: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Ook het schilderen van sumi-e heeft een zeer rustgevend effect. In deze workshop combineren we de twee en schilderen ons eigen bos.

SCHOONHEID VAN VERVAL (27 oktober 2018) VOL
Herfst en vallende bladeren, ze horen bij elkaar … sommige slechts iets verkleurd, andere al flink vervormd. In deze workshop spelen herfstbladeren de hoofdrol in jouw sumi-e werk.

JAAR VAN HET VARKEN (10 november 2018) VOL
Volgens de oosterse dierenriem is 2019 het jaar van het varken. In deze workshop schenken we aandacht aan dit bijzonder sociale en intelligente dier. Wellicht levert het je inspiratie op voor een bijzondere kerst- of nieuwjaarskaart.

STILTE (24 november 2018)
Het najaar is de periode waarin de natuur zich gereed maakt voor de stilte van de winter. Bomen laten hun bladeren vallen om in alle rust nieuwe energie op te doen voor het voorjaar, dieren trekken zich terug in winterslaap. Na alle activiteit in voorjaar en zomer is het tijd voor een periode van rust. Wij gaan op zoek naar de stilte in onszelf en proberen die stilte over te brengen op papier. Hoe ziet jouw stilte eruit?
(Ochtend = vol, extra workshop van 14.00 - 16.00 uur)

Tijd: zaterdagochtend 10.00 - 12.00 uur

Bij voldoende belangstelling kan een extra workshop op zaterdagmiddag gepland worden van 14.00 - 16.00 uur.